Povestea YTONG

YTONG este prima marca inregistrata oficial pe piata materialelor de zidarie. Produsul a fost inventat in 1923 pe fondul crizei economice din Suedia din nevoia de a crea un produs care sa eficientizeze consumurile de combustibili folositi pentru incalzirea si racirea locuintelor. Astazi continua sa fie solutia aleasa pentru noile standarde de case recomandate de arhitecti.

Citeste mai mult

De peste 85 de ani performanta energetica YTONG sta la baza caselor eficiente energetic din intreaga lume. Comunitati intregi din Germania conteaza pe YTONG pentru construirea caselor eficiente energetic.

 

null

 

YTONG este un brand care a marcat decisiv piata de constructii la nivel mondial. Aceste produse au imbunatatit gradul de izolare termica la nivelul peretilor, a redus la valori minime timpii de executie, a crescut gradul de planeitate al peretilor si a redus semnificativ consumul de tencuiala, mortar si pierderile de materiale pe santiere. Cand produsul a fost introdus in Germania, in perioada de reconstructie postbelica, insusi Ministerul Economiei a sustinut aceasta solutie recomandand-o drept una revolutionara datorita economiilor de costuri asigurate.

 

Ytong a fost desemnat ani la rand Brand of the Century in Germania, iar in Romania, YTONG este prima solutie de zidarie cerificata ca solutie de zidarie pentru locuinte verzi, de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi.